Składniki : ok. 30 dag dobrej kapusty kiszonej ( nie octowanej!) duże jabłko 2-3 kiszone ogórki 3-4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, nie rafinowanego Przygotowanie: Kapustę pokroić drobno na desce, przełożyć do miski Jabłko obrać ze skórki, zetrzeć, dodać do kapusty, to samo zrobić z ogórkami Wymieszać, posypać lekko pieprzem, skropić olejem, wymieszać ponownie. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula