Składniki : mała cukinia 4 marchewki 1 duża cebula ok. 3/4 szklanki gęstego przecieru pomidorowego sól, pieprz, cukier, suszona bazylia, olej, kilka ząbków czosnku Przygotowanie: Umytą cukinię pokroić w długie, cienkie paseczki ( zrobiłam to obieraczką) , tak samo postąpić z marchewkami Obraną cebulę pokroiłam w piórka, obrany czosnek w cienkie krążki Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyłam wpierw marchew, dodałam czosnek i cebulę, gdy marchew zabarwiła olej lekko na żółty kolor dołożyłam cukinię i mieszając przesmażyłam... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula