Składniki : ok.500 g śliwek 1/2 szklanki octu 10 % 3 szklanki wody szklanka cukru 10 goździków laska cynamonu kilka ziaren kardamonu , nie zastosowałam Przygotowanie : Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować Umyte śliwki nakłuć wykałaczką Śliwki ułożyć w czystym słoju, zalać lekko przestudzoną zalewą Dnia następnego zalewę wraz z cynamonem i goździkami zlać do garnuszku - zagotować Po przestudzeniu zalewy wlać ją ponownie do śliwek w słoiczkach, zakręcić Czynność powtórzyć jeszcze raz czyli w sumie... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula