Skorzystałam z przepisu podanego na blogu u Marysi Zalewa : 7 szklanek wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soli Przygotowanie : Ugotować zalewę z octem, cukrem i solą Do słoiczków włożyć poszatkowany seler, tak na 3/4 wysokości słoika Wlać zagotowaną zalewę, włożyć kilka ziaren pieprzu, zakręcić słoiczki Pasteryzować ok. 20-30 min. Po osą czeniu można podawać jako dodatek do obiadu. Jeśli dodamy kilka łyżek majonezu i coś jeszcze, to będzie samodzielną sałat ką. Zalewę zrobiłam z połowy skł... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula