Składniki : mała cukinia połowa średniego batata 2-3 łyżki mąki kukurydzianej jajko sól, tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Umytą, nieobraną cukinię zetrzeć na tarce, posypać solą i pozostawić na chwilę Obrany batat również zetrzeć Cukinię odcisnąć, połączyć z batatem, dodać mąkę, jajko, odrobinę soli- wymieszać Smażyć cienkie placuszki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, najsmaczniejsze na ciepło. A w ogrodzie coraz piękniej ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula