Upały nadal trwają, może zatem piwo imbirowe da nam orzeźwienie i ugasi pragnienie. Spróbujcie. Mnie bardzo smakuje :) Składniki : 550-600 ml gorącej wody, prawie wrzątku 45 dag cukru- może być brązowy 3 i 1/2 l chłodnej ( najlepiej przegotowanej i wystudzonej wody lub filtrowanej) sok z jednej cytryny zakwas do piwa imbirowego( mona zostawić 1/3 szklanki do następnego piwa Przygotowanie : do garnka dajemy gorącą wodę i cukier, mieszamy do rozpuszczenia Doleamay zimną wodę, sok z cytryny, a na koniec dolewa... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula