Jako, ze sezon jesienny w pełni, to może warto zrobić sobie profilaktycznie takie piwko i " kichać" na przeziębienia :) ?Składniki : 1 litr ciemnego piwa duży korzeń świeżego chrzanu Przygotowanie: Obrany chrzan zetrzeć na tarce Do butelki większej niż 2 litrowej wsypujemy chrzan i zalewamy go piwem Butelkę zamykamy i przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu przez 2 dni- codziennie wstrząsamy Filtrujemy i pijemy codziennie prze... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula