
Składniki : mięso z rosołu ok.30 dag wątróbki drobiowej 2 gotowane jajka 2 świeże jajka cebula marchewka z rosołu gałka muszkatołowa sól, pieprz, papryka mielona ostra Przygotowanie: Wątróbkę krótko ugotować z cebulą w lekko posolonej wodzie, odcedzić i wystudzić Mięso z rosołu rozdrobnić Mięso, wątróbkę, ugotowane jajka oraz cebulę i marchewkę zmielić Do mięsa dodać roztrzepane jajka, dokładnie wymieszać Doprawić przyprawami do smaku Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, posypać z wierz... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula