To ostatni moment by przygotować sobie zdrowotną nalewkę z orzechów. Już wkrótce orzechy będą za dojrzałe, by posłużyły za surowiec do tej mikstury. Zerwijmy orzechy dziś, jutro... Składniki : u mnie 17 sztuk zielonych orzechów włoskich 500 ml wódki 40 % Przygotowanie: Zielone , niedojrzałe orzechy umyć i pokroić w ósemki Wsypać je do słoja 2 l. i zalać wódką- wstrząsnąć, zakręcić dekielkiem i pozostawić w ciemnym miejscu często wstrząsając słojem Potem zlać do ciemnych butelek i przechow... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula