Trochę się spóźniłam z tym przepisem na Święta Bożego Narodzenia, ale na Karnawał będzie akurat. Składnik i : 1 duża pomarańcza 40 łyżeczek cukru ( tj. ok.20 dag) 40 ziaren kawy 500 ml wódki kilka goździków Przygotowanie : Przygotować słój o szerokim otworze, aby zmieściła się w nim pomarańcza Pomarańczę umyć, sparzyć. Nakłuwać delikatnie nożykiem skórę i wbijać kawę i goździki, ale nie do końca Włożyć do słoja, zalać alkoholem w którym rozpuszczamy cukier. Zamknąć szczelnie i odstawić w ciepłe miejsce od czas... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula