przepis sta d . Posłuchajcie co na temat cynamonu ma do powiedzenia dr.Bartek Składniki : 300-350 ml mleka lub napoju roślinnego 1 łyżka dobrego nie słodzonego kakao w proszku 1/2 lub 3/4 łyżeczki cynamonu cejlońskiego szczypta lub kropla naturalnego ekstraktu z wanilii- można pominąć szczypta imbiru, kardamonu i mielonych goździków Przygotowanie : Sypkie składniki zmieszać - oprócz mleka Do rondelka ustawionego na średnim ogniu wlej połowę mleka i dodaj mieszankę sypkich składników Całość dobrze ubij i w... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula