Maślaki w occie

Maślaki w occie

Maślaki w occie

Składniki : maślaki, u mnie ok 1 kg cebula kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego liść laurowy cukier, sól ocet Przygotowanie : Grzyby obrać i umyć Do lekko posolonego i zakwaszanego wrzątku wrzucić maślaki Gotować na małym ogniu ok. 5-10 min., ostrożnie by się nie rozleciały Przelać przez sito, odcedzić i przepłukać na sicie wrzącą wodą, dokładnie odcedzić Przygotować zalewę w proporcjach 3 szklanki wody na 1 szklankę octu 10% Dodać do tego pokrojoną w cienkie plastry cebulę oraz 8-10 łyżek cukru, ziarnk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.