Na jutrzejszy obiad proponuję leczo. Pierwszy raz wykorzystałam małe patisony. I pewnie nie będzie to ostatni raz :) Składniki : ok 10 sztuk małych patisonów 1 cebula 3 zielone ogórki 2 małe ogórki kiszone 1 pomarańczowa papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka łyżek passaty z bazylią olej do smażenia sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie: Umyte warzywa pokroić Cebulę przesmażyć dodać patisony, ogórki, paprykę, przykryć i gotować na oleju i z odrobiną wody Gdy warzywa będą już miękkie dodać konc... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula