O sezamie wiedziałam niewiele choć zawsze mi smakował, kiedy dowiedziałam się o nim więcej polubiłam to ziarno jeszcze bardziej. Sezam jest bogactwem wapnia, magnezu, żelaza, fosforu, cynku, miedzi, manganu, selen, błonnika, witaminy A i E oraz witamin z grupy B. Warto jeść codziennie po łyżeczce by zapewnić sobie zdrowie tanim kosztem :) Kogo to zainteresuje poczyta o sezamie tu. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula