S kładniki : ok. 30 dag boczniaków grzybów cebula pieprz mielony czarny, sól ewentualnie śmietana tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Grzyby umyć, osaczyć i pokroić w cienki makaronik Obraną cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć (zeszklić) Dodać grzyby, przykryć pokrywką i krótko smażyć, ale do momentu aż grzyby będą miękkie- puszczą wodę Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie już po usmażeniu dodać łyżkę lub dwie słodkiej śmietany, wymieszać. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula