
Składniki : 500 g tłustego, białego sera 300 g mielonego siemienia lnianego 6 jaj 30 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Do miski włożyć ser i rozkruszyć wstępnie widelcem Dodać siemię, jajka - wymieszać ponownie widelcem Wsypać sól, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło Wyrobić krótko robotem Przełożyć do foremki ( u mnie 25 x 12 cm), docisnąć masę z wierzchu mokrą łyżką Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec ok 60 min. ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula