Konfitura z derenia jadalnego i gruszek

Konfitura z derenia jadalnego i gruszek

Konfitura z derenia jadalnego i gruszek

Dzień dobry!Ostatnio eksperymentuję z różnymi rzeczami, których wcześniej nie jadłam, a ciekawiły mnie na straganach na targu.Tak było z borówką brusznicą, a teraz jest z dereniem.Nie będę Was zanudzać długą notką czym jest dereń, napiszę Wam tylko, że ma słodko kwaśny smak, im bardziej jest dojrzały, tym jest bardziej słodszy, dlatego warto wybierać te bardziej dojrzałe owoce. Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, słodkich deserów, czy na składnik nalewki, ponoć dereniówka jest pyszna, nie miałam jeszcze ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Adriana Baran, 20 października 2013 23:17:35

Super, bardzo mnie to cieszy! :) Pozdrawiam!