Dzisiaj polecam chałkę drożdżową. Składniki 3 ¼ szklanki mąki 20 g drożdży świeżych jajko 40 g cukru 4 łyżki masła 250 ml mleka cukier wanilinowy Po posmarowania jajko 2 łyżki mleka Kruszonka Po 2 łyżki masła, mąki i cukru pudru Przygotowanie rozczynu. Do miski pokruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru i 3-4 łyżki mąki oraz ciepłe mleko (nie może być za gorące). Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu na ok 20-25 minut do wyrośnięcia rozczynu(powinien kilkakrotnie powiększyć objętość) Do miski przesiać m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...