Pieczone ćwiartki (udka) z kurczaka w marynacie jogurtowej to propozycja na obiad na każdy dzień, nie tylko na niedzielę. Jeśli planujecie przyrządzić takie mięsko w tygodniu pracy to proponuję zamarynować takie nóżki nawet wieczorem, dzień przed ich pieczeniem. Próbowałam, wyjdzie im to tylko na dobre, ponieważ najdą pięknie marynatą. Jeśli zastanawiacie się jak smakują i … Czytaj dalej Pieczone ćwiartki (udka) z kurczaka w marynacie jogurtowej Artykuł Pieczone ćwiartki (udka) z kurczaka w marynacie j... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.