Paprykę w occie uwielbiałam od dziecka. Zaczynając przygodę z garami nie wszystko wychodziło mi „tak jak gotowała mama”. Smak zazwyczaj wynosi się z domu i celem w kuchni było to, by chociaż smakowało podobnie. Pamiętam, papryka była wyzwaniem. Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić paprykę taką, jaką robiła mama. W smaku słodko-kwaśna. … Czytaj dalej Papryka w occie (konserwowa) Artykuł Papryka w occie (konserwowa) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją . ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.