Przepis na : deser
Cześć! Zrobienie chrustu wbrew wyobrażeniom tych, co jeszcze nie robili nie jest skomplikowane. Do zrobienia tej porcji faworków zużyłam dwie kostki smalcu. Nie polecam wykorzystywać tego tłuszczu już w przyszłości. Średnio apetycznie wygląda i pachnie po smażeniu. TU NIE MA DROŻDŻY Składniki: * 6 żółtek * 2 szklanki mąki * 2 łyżki śmietany * 2 łyżeczki roztopionego masła * 2 łyżki octu lub spirytusu * szczypta soli * 2 kostki smalcu – do smażenia * cukier puder – do posypania Składniki połączyła... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.