Powidła śliwkowe to moje tegoroczne odkrycie. Jeżeli jesteście smakoszami powideł śliwkowych tak jak ja, ale nie macie czasu na stanie przy garnku i pilnowanie, żeby się nic nie przypaliło to polecam ten przepis. Zrobiłam już kilka porcji tych powideł. Bardzo mi odpowiada ta metoda i od tej pory śliwki będę PIEKŁA POLECAM! POWIDŁA ŚLIWKOWE PIECZONE 3 kg wypestkowanych śliwek 300 g cukru Śliwki przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać cukier i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na dwie godziny... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni