POWIDŁA ŚLIWKOWE PIECZONE

POWIDŁA ŚLIWKOWE PIECZONE

POWIDŁA ŚLIWKOWE PIECZONE

Powidła śliwkowe to moje tegoroczne odkrycie. Jeżeli jesteście smakoszami powideł śliwkowych tak jak ja, ale nie macie czasu na stanie przy garnku i pilnowanie, żeby się nic nie przypaliło to polecam ten przepis. Zrobiłam już kilka porcji tych powideł. Bardzo mi odpowiada ta metoda i od tej pory śliwki będę PIEKŁA POLECAM! POWIDŁA ŚLIWKOWE PIECZONE 3 kg wypestkowanych śliwek 300 g cukru Śliwki przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać cukier i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na dwie godziny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, przetwory

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.