Indyjski dal z czerwoną soczewicą

Indyjski dal z czerwoną soczewicą

Indyjski dal z czerwoną soczewicą

Przepis na : obiad

Dziś podam Wam przepis na bardzo prostą i szybką w przygotowaniu potrawę, jaka jest dal Kto był na Przystanku Woodstock i choć raz jadł w wiosce Kryszny będzie wiedział z czym ma do czynienia. Dal lub dahl to potrawa przyrządzana z roślin strączkowych, stanowi podstawę kuchni hinduskiej, ale także pakistańskiej czy nepalskiej. Najczęściej dal podawany jest z ryżem lub podpłomykami.  Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy, 3 szklanki wody, 1 duża biała cebula, 4 kotleciki sojowe (wcześniej namoczone)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.