Pasta e fagioli, czyli odpowiedź na pytanie: czy da się połączyć makaron i fasolę?

Pasta e fagioli, czyli odpowiedź na pytanie: czy da się połączyć makaron i fasolę?

Pasta e fagioli, czyli odpowiedź na pytanie: czy da się połączyć makaron i fasolę?

Zanim przejdę do przepisu, odpowiem na tytułowe pytanie - da się 😉 Naszło mnie, żeby zrobić znów gnocchetti sardi (inaczej: malloreddus ). Zwyczajnie, uwielbiam robić tę pastę. Pojawił się jednak problem pt. "co dalej?" Ta pasta akurat nijak do suszenia się nie nadaje, czyli skoro zrobię to i zaraz wykorzystać muszę. Ale jak? Alla campinadese ? Już było. Większość innych przepisów opiera się o owoce morza, które dla mnie są... no, powiedzmy, że nie istnieją. I co tu zrobić? A może... fasola?  No to je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasta Po Polsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.