Tort parówkowy, to propozycja idealna na Sylwestra i inne imprezy. Można go przygotować wcześniej, włożyć do lodówki i upiec dopiero jak będą goście. Ja wykorzystałam mozzarellę, ale myślę, że ser żółty również się nada. SKŁADNIKI 2 duże opakowania ciasta francuskiego 21 parówek 1 kulka mozzarelli w zalewie 200 g koncentratu pomidorowego zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Formę tortową o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki poza fo... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...