Przepis na : śniadanie
Pomidory, mozzarella i bazylia. Uwielbiam takie połączenie smaków. I muszę Wam przyznać szczerze, że tego omletu nie robiłam na śniadanie, a na szybki obiad po pracy. Całość jest sycąca i smaczna. Wykorzystałam to, co akurat miałam w lodówce. U mnie czerwona papryka, ale możecie zrobić mix wszystkich kolorów. SKŁADNIKI 5 jajek 1 czerwona papryka 2 pomidory 1 kulka mozzarelli garść liści bazylii mały pęczek szczypiorku lub szczypioru mały pęczek pietruszki 1-2 łyżki oleju rzepakowego sól, świeżo mielony pieprz,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...