Babka pomarańczowa jest prosta w przygotowaniu, a dzięki skórce z pomarańczy ma piękny, bursztynowy kolor. Można ją udekorować kawałkami pomarańczy lub świeżymi kwiatami, należy jednak pamiętać o tym, że niektóre kwiaty szybko więdną, więc jeżeli decydujecie się na taką dekorację, to tyko przed podaniem. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 170 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 200 g masła 300 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 pomarańcze 1/2 cytryny do dekoracji lukier... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...