W tym roku na moim Wielkanocnym stole zagości babka czekoladowa, bo właśnie taką mój trzyletni syn Piotr uwielbia. Polecam ją, bo jest przepyszna. Lekko wilgotna i idealnie czekoladowa. Pisząc ten przepis starałam się tak dobrać składniki, aby babka nie była zbyt sucha. Dodatkowo skróciłam czas pieczenia z 50 minut do 40. Wszystko wyszło idealnie, a syn zdążył już po śniadaniu zjeść kawałek świeżej babki ;-) SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 200 g masła 50 ml mleka 3... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...