Ucierana konfitura różana

Ucierana konfitura różana

Ucierana konfitura różana

Co roku zbieram płatki dzikiej róży i wykonuję z nich różne przetwory. Większa ilość płatków róż w mojej zamrażalce sprawiła, że w końcu powstała ucierana konfitura różana. Domowa, pyszna i bardzo aromatyczna. Do tego przepisu (jak też i innych przetworów) najlepiej nadaje się różowa róża dzika, zwana również pomarszczoną. Jej kwiaty są bardzo aromatyczne, a zapach utrzymuje się nawet po ich zamrożeniu. Dodatkowo nadaje przetworom intensywny, różowy kolor. Warto poszukać krzewów tej róży w swojej okolicy l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.