Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii planowałam zrobić już kilka lat temu, ale zawsze zużywałam cukinię do czegoś innego. W tym roku również pięknie obrodziła, więc w końcu wypróbowałam ten przepis. Ketchup jest naprawdę smaczny i w sumie można go jeść od razu. Ja jednak większość na gorąco zamknęłam w słoikach. Przepisy na inne przetwory znajdziecie TUTAJ . Korzystałam z przepis Kwestii Smaku . Ketchup z cukinii – Składniki /8 słoiczków 200 ml/: 1,5 kg cukinii 1/2 kg cebuli 1 i 1/2 łyżki soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.