Jajka faszerowane szynką to jedna z najczęściej wybieranych wersji na Wielkanoc. Wszystkie składniki mamy najczęściej w lodówce, a amatorów takiego połączenia nie trzeba szukać daleko. Inne przepisy na jajka faszerowane znajdziecie TUTAJ . Składniki /10 szt./: 6 jajek 5 plasterków szynki 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku sól, pieprz 2 łyżeczki serka kanapkowego 1-2 łyżki majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i przepołowić. Połowę żółtek przełożyć do misecz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...