
Urocze babeczki do koszyczka będą pięknie prezentować się zarówno w koszyczku, jak i na wielkanocnym stole. Zazwyczaj je kupowałam, ale warto upiec je samemu, bo to naprawdę chwila. Składniki: 120 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 200 g mąki pszennej 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego skórka z cytryny i łyżeczka soku Wykonanie: Cukier i masło zmiksować na wysokich obrotach, a następnie dodać jajka. Ubijać do uzyskania puszyste... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...