Urocze babeczki do koszyczka będą pięknie prezentować się zarówno w koszyczku, jak i na wielkanocnym stole. Zazwyczaj je kupowałam, ale warto upiec je samemu, bo to naprawdę chwila. Składniki: 120 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 200 g mąki pszennej 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego skórka z cytryny i łyżeczka soku Wykonanie: Cukier i masło zmiksować na wysokich obrotach, a następnie dodać jajka. Ubijać do uzyskania puszyste... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...