Frytki z batatów

Frytki z batatów

Frytki z batatów

Przepis na : obiad

Obiadek z frytkami innymi  niz zawsze.   Składniki: bataty, olej rzepakowy, sól. Przygotowanie: bataty obrać, umyć, pokroić w paski jak na frytki. Przełożyć do miski, polać olejem i dokladnie wymieszać. Następnie przełożyć na blachę od piekarnika. Włożyć w nagrzany do 200 st piekarnik i piec 30 minut przy grzaniu góra dół. Jeżeli nie bedą zrumienione włączyc funkcję termoobieg i popiec jeszcze 10 minut. Posolić na talerzu. U nas do frytek z batatów była smażona tołpyga. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Państwo Wojtczuk gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję