Przepis na : deser
Anielsko puszysta i delikatna babka wielkanocna, z cytrynową nutka. To będzie wielkanocny Hit. Zniknie ze stołu w mig. SKŁADNIKI: Ciasto: 1 1/2 szklanki maki pszennej. Szklanka o pojemności 250 ml. 10 małych jajek lub 7 dużych 1 szklanka cukru sok z 1 cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki letniej wody Krem: 300 ml śmietany kremówki 1 lyzka cukru pudru 3 łyżki kremu cytrynowego Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Białka ubić na sztywna piane. Żółtka utrzeć z cukrem na ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni