Zatrzymaj lato w słoiku i zamarynuj cukinię według tego wspaniałego przepisu. Cukinia w zalewie musztardowej jest świetnym dodatkiem do dan obiadowych, sałatek czy kanapek. SKŁADNIKI: ZALEWA: 1 LITR WODY 1 SZKLANKA OCTU 10 % 2 ŁYŻKI SOLI KAMIENNEJ 1/3 SZKLANKI CUKRU 4 LISTKI LAUROWE 8 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO KILKANAŚCIE ZIAREN GORCZYCY 5 ŁYŻEK MUSZTARDY. ============================ 4 DUŻE CUKINIE OKOŁO KILO TRZYDZIEŚCI WYKONANIE: CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W SŁUPKI O WYSOKOŚCI SŁOIKA LUB PLASTERKI. ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni