Bułki tygrysie. Nie kupisz lepszych w sklepie.

Bułki tygrysie. Nie kupisz lepszych w sklepie.

Bułki tygrysie. Nie kupisz lepszych w sklepie.

To tygryski lubią najbardziej z wierzchu chrupiące w środku puszyste, pyszne bułeczki tygrysie. Dowiedz się jak uzyskać ta charakterystyczna „tygrysią” skórkę. Bardzo łatwe do zrobienia. Zaskoczycie swoja rodzinę. SKŁADNIKI: Bułki: 4 szklanki / 500 g maki 1 szklanka letniego mleka (szklanka 250 ml ) 1/4 szklanki letniej wody 7 g suchych drożdży 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki masła Pasta do posmarowania bulek: 1 łyżeczka suchych drożdży / 3 g 1 czubata łyżeczka brązowego cukru około 1/4 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pasta, bułki, mak

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.