Cielęcina smażona na soli

Cielęcina smażona na soli

Cielęcina smażona na soli

Cielęcina cały czas jest mięsem mało popularnym w naszych domach , m.in. ze względu na cenę.Ja również jadam ją bardzo rzadko , a jeśli już to staram się przyrządzic ją w sposób niezwykły.Tak było i tym razem.Delikatne mięso cielęce usmażyłam na soli morskiej.Podałam z równie delikatnym można powiedziec  „purre” przyrządzonym z płatków ryżowych , świeżego owocu mango , curry i chili.Wyszło danie niesamowicie smaczne , którym z przyjemnością zajadałam się w niedzielny obiad :)Polecam!  SKŁADNIKI :MIĘSO:*... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.