Prosty piernik z dodatkiem żurawiny, ale tej świeżej ( tzn.u mnie akurat mrożonej :) ), nie suszonej. Jest bardzo mięciutki, wilgotny, aromatyczny, a kwaśna żurawina wspaniale się w nim odnajduje. Użyłam do niego osobnych przypraw "piernikowych" i takie Wam rekomenduję, chyba, że traficie na naprawdę świetnej jakości gotową przyprawę do piernika. Jeśli nie macie świeżej ( mrożonej ) żurawiny, możecie zastąpić ją suszoną, ale całość będzie smakować oczywiście trochę inaczej ( na pewno będzie bardziej słodko... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...