Przepis na : deser
Sezon na rabarbar czas zacząć! ;) Składniki ciasto: 1,5 szkl mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g zimnego masła 30 g zimnego smalcu 3 żółtka nadzienie: 1 kg rabarbaru ok 6-7 łyżek brązowego cukru (lub mniej/więcej do smaku) 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki zimnej wody pierzynka owsiana: 3 białka 2 łyżki cukru pudru 6-7 łyżek płatków owsianych błyskawicznych cukier puder do podania Przygotowanie Najpierw zróbcie ciasto. Przesiejcie mąkę,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...