Przepis na : deser
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Niesamowicie smaczna babka dwukolorowa, o delikatnej konsystencji. Bardzo maślana, mięciutka i wilgotna. Przepis zawsze się udaje, dla mnie przepyszna. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 gram masła lub margaryna Kasia 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbyg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...