Tydzień do Świąt! Ciasto leżakowało ponad 4 tygodnie, pora więc upiec piernik;) Piernik staropolski najlepiej jest upiec ok tydzień przed Świętami, przełożyć powidłami śliwkowymi i odstawić na kolejnych kilka dni. Wychodzi przepyszny! Polecam również inne przepisy na pierniki: Miękkie pierniczki z nadzieniem Piernik na kwasie chlebowym Pierniczki na choinkę Nadziewane pierniczki (jak alpejskie) Piernikowe choinki Lebkuchen Piernik staropolski Składniki: 500g miodu (naturalnego) 250g ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...