Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni

Puree z dyni to baza do wielu fantastycznych przepisów zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Składniki na puree: dynia o pomarańczowym miąższu Przygotowanie puree: Dynię przekrawamy na pół, wydrążamy środek z pestkami. Oczyszczone dynie kroimy na mniejsze kawałki/plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu. Wstawiamy do nagrzanego do 180st. piekarnika na 30-60 minut, w zależności od wielkości kawałków ( trzeba sprawdzać ich miękkość widelcem ). Upieczoną dynię odstawić do przestygnięcia, następnie o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu NiePieprz.pl

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.