Ratatouille z makaronem

Ratatouille z makaronem

Ratatouille z makaronem

Francuski klasyk w nieco innej wersji. Ratatouille z makaronem to pyszne wegetariańskie danie z sezonowych, dojrzałych warzyw. Czas : 30 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji: 2 Składniki: 1 bakłażan 1 cukinia 1 papryka czerwona 3 pomidory malinowe 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów 1/2 opakowania makaronu 1/2 szklanki tartego parmezanu 6 łyżek oliwy Siekana natka pietruszki Przygotowanie: Krok 1 Umyj warzywa. Bakłażana pokrój w kostkę, posól, przełóż na sito i odstaw. Krok 2 Pokrój cukin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, tarta, cukinia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.