Rahmkoch – deser z Salzburga

Rahmkoch – deser z Salzburga

Rahmkoch – deser z Salzburga

Przepis na : deser

Rahmkoch zaintrygował nas podczas oglądania programu kulinarnego w niemieckiej telewizji. Ten rarytas kuchni austriackiej gotuje się z mąki, śmietany kremówki, masła i rodzynek, a następnie pozwala ostygnąć i stężeć. Według programu najczęściej podawany jest w restauracjach przy stokach narciarskich, gdyż stanowi pożywny i energetyczny deser. Składniki na Rahmkoch 500 g mąki pszennej 250 ml śmietany kremówki 30% 250 g masła 100 g cukru 100 g rodzynek 1 łyżka rumu 1 jajko 1 mały kawałek anyżu 1 / 2 płaskiej łyżec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.