Konfitura z jarzębiny

Konfitura z jarzębiny

Konfitura z jarzębiny

Wiem, że przepis miał się pojawić wcześniej. Ja niestety nie dysponuję taką ilością wolnego czasu i mam nadzieję, że wybaczycie. Wstawiam "prosty jak kij" sposób na uzyskanie z jarzębiny wyśmienitego dodatku do różnych dań, niekoniecznie mięsnych. Jeśli chcecie, możecie tę wersję wzbogacić ulubionymi przyprawami, od korzennych zaczynając (te szczególnie polecam do dań na słodko), a kończąc na ostrych, tych w klimacie chili. Składniki: 1/2 kg korali jarzębiny, 2 łyżki miodu, woda Sposób przygotowania: Dojrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.