Pieczone jabłka mogłabym jeść na okrągło! Tym razem przygotowałam je z nadzieniem orzechowym, które do jabłek pasuje doskonale. Jeśli chodzi o czas pieczenia, jest on uzależniony od rodzaju jabłek. Jeśli używamy twardych, soczystych- czas może się wydłużyć. Takie jabłuszka to zdrowy deserek dla każdego! Warto skusić się na coś nowego... Serdecznie polecam :) Składniki: (na 5 sztuk) 5 małych jabłek 100 g orzechów włoskich 50 g twarogu półtłustego 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...