Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

  Eklerki to ciastka z ciasta ptysiowego, które po upieczeniu przekraja się wzdłuż i dowolnie nadziewa. Dziś zapraszam Was na eklerki nadziane tradycyjnym kremem budyniowym. Jeśli masz z nim jakieś problemy, polecam przeczytać tą notkę.   Życzę udanych wypieków!   Składniki: (na ok. 20-25 sztuk)   Ciasto parzone: 1,5 szkl wody 180 g masła 6 jajek 1,5 szkl mąki pszennej   Krem budyniowy: 800 ml mleka 5 łyżek cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (2x40 g) 300-400 g miękkiego masła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.