Najprostsze ciasto biszkoptowe z owocami. Przygotowujemy je dokładnie tak jak ciasto na biszkopt, dodając jedynie pod koniec stopione i przestudzone masełko, które odpowiada tutaj za wilgotność wypieku. Wybór owoców nie jest niczym nadzwyczajnym- użyłam rabarbaru oraz śliwek, które pysznie współgrają i nadają kwaskowatej nuty. Polecam na weekend do filiżanki kawy! Składniki: (na blaszkę 20x30 cm) Ciasto: 4 jajka rozmiar L 1 niepełna szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 kopiasta łyżeczka p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...