Moim zdaniem najlepsza polewa, nauczyła mnie jak ją przygotowywać moja mama. Ah ile razy coś poszło nie tak ;) Ale dzięki temu znam sekret i już od lat wiem jak ją wykonać by była idealna. Robią ją już na oko, ale podaję proporcję, które powinny wystarczyć na blachę ciasta. Składniki: 4 łyżki margaryny 4 łyżki śmietany 4 łyżki cukru 2 łyżki zimnej wody 2-3 łyżki ciemnego kakao Wrzucamy do garnuszka wszystkie składniki oprócz kakao. Ciągle mieszając na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, cukier do czasu zagotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.