Buchty - czyli kluski na parze Chyba niemal wszyscy znają te słodkie, puszyste "kluski" przygotowywane na parze. Jednak często niestety je się gotowce z mrożone. A jak wiadomo takie gotowce to zdecydowanie nie to samo, co takie babcine, które smakują nawet bez niczego. U mnie w domu się jednak przyjęło, że podaje się zawsze z jagodami. Niestety sezon na jagody jest strasznie krótki, więc zawsze mamy w domowej spiżarni zaprawione kompociki. Składniki: 80 g świeżych drożdży 1 kg mąki 500 ml letniego mlek... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...